Daripada Abu Hurairah Rasulullah s.a.w bersabda “Sesiapa yang Allah mahukan kebaikan baginya, Dia (Allah) memberikannya kefahaman dalam Ad-Din” [Riwayat Bukhari dan Muslim]

Pages

28 June 2010

cik fafa letih...tulah..siapa suruh tangguh2 buat buku log..target nak habiskan sampai week 9..2minggu punye info nk kena terangkan..penat2..

then teringt yg cik fafa da ditag oleh miss lemon kt blog dia..ohh..20 perkara tentang diri kita.
selalunya detik2 mengenal diri ni dibuat time kursus2..orang emas la orang jingga la bagai..haha
benda tu membuatkan kita menyedari sifat2 kita..tapi kalau nk suruh jwb on the spot mcm ni..20 minit termenung nak cari diri sendiri..=)

cik fafa mulakan............
1.saya seorang yang lemah lembut..ramai yg ckp begitu dan saya akui...kdng2 tu saya teringin utk jadi lebih keras..mksudnya xla lemah lembut mcm ni..kwn2 saya senang2 je balas balik kalau gaduh2 mulut.marah org yg salah.jelesnya saya..and ramai yang xpercaye saye join benda2 yang agk lasak spt silat seni gayung..bidang marin..xcaye ye wes...

2.saya suka jeles kat orang lain secara senyap2..huhuhu..sebabnya saya rasa diri ini bnyk kelemahan..dan dikelilingi kwn2 yg cntik2..pandai2..alim2.bijak2 bercakap..jelesnya saya.tp saya bersyukur dngn anugerah Ilahi..semuanya ada hikmahnya..

3.saya xsuka kejut orang kalau diorang tengah tidur..kesian..kalau kejut pon skali je..dah xnk bngun tu mcm berat nak kejut lg..kdng2 saya akan buat kerja secara senyap2 untuk elakkan dia dari bangun..mcm pencuri pun ada.tp sebole2 xnk bg diorng sedar.

4.saya ni selalu dkritik kerana style brpakaian mcm org tua..tp peduli apa..bak kata miss lemon biarlah mcm ni dr berpakaian tp telanjang..nauzubillah...hmm..lgpun xmo lawa2 pon sbb diri ini bknlah scntik mana.dan saya memang suka pakai baju kurung sbb xya pikir banyak2 ketat ke ape ke..memangla style klasik nasional tp suka hati saya lahkan....hehe

5.saya sukakan program islamic ex usrah..iftar..muqoyyam..tp saya juga sukakan program yg menghabiskan duit dan berseronok bersama kwn 3smk ex mkn aym penyet..wyng..shopping tingkap..apalah hatiku ini...~~

6.saya teringiiiiiiiiiin sngt nk dpt anak kembar..haha..setelah selalu trserempak dngn twins kt jusco and hospital..huhu..memanglah susah tp entah mengapa saya dah lama psng niat n doa..

7.saya belum ada pakwe lg.kalau ade pon dulu xpena dating kot..tp lebih baik xde kn sbb pkwe=date=maksiat..baik xyah..tp entah mengapa mereka selalu nyakat saya dngn itulah..inilah..haha..saya lynkn aje.diorng kate saya mudah flirting dngn xsengaja..xpersan kot..tulah..sape suruh manje sngt

8.saya anak kelima dari 9 adik beradik..tp ramai yg menyangka saya anak last..actually mak memang manjakan smua ank2 nya..ngn kakak angkat sekali dia syng sngt2..mak suka sngt nk amek anta ank2 dia..n saya blum pernah lg dirotan..kena marah pun jrng..kalau adik saya buli..nnt abng saya mara dia..hehe..

9.saya tak suka orang beza2kan pointer saya dngn dia..(actually)..saya xsenang bila diorang ingt saya ni lebih pandai lebih fhm psl sesuatu drpd mereka..sbb sbnrnya saya yg selalu bljr drpd mereka..mereka yg fhmkn saya..so jngnlah anggap saya pandai sngt ye

10.saya ni kalau bab teknikal or movement memng slalu blur sikit..mnx maaf kalau ada yg fed up ajar saya step2 jurus ke bagai..memng akan blur..miss lemon mesti perasan kn..hehe

11.saya suka bg org pinjam duit..hehe..along tak bertauliah

12.saya xkreatif mana mcm kakak sya..kalau dia buat hntrn punyalah..cun melecunnn..walaupon saya amek seni visual dulu tp idea saya xsekreatif kakak saya..

13.saya tengah serabut sekarang fikir bnk bnde nk kena setel..logbook+report l.i..booth lg..huahua..

14.saya susah siikit nak hfl nama2 sayur ke daun ke ikan ke bagai...taunye da ada...kalau tanya jenis memng xtau...malu je nnt kalau da kawin

15.saya xkemas....and bg la kertas kt saya memang akan renyuk punya..apalah xsenonoh betul..note lecture saya memang mcm contengan je..tp ade juge org nk pinjam..xfhm..buku novel ke buku teks ke memng akan lunyai kalau saya guna..isy2

16. saya suka kucing sangt..nnt bile da de duit nk bukak kedai jual kucing..hehehe

17.saya xsuka kalau pergi kedai pastu org kedai tu ikut mcm kucing bau ikan je..biarlah aku nak beli ape pon.ko gi main jauh2..dang!!

18. saya sedang cuba utk improvekan diri sendiri..rasanya semua orang mcm tu kn..ke arah kebaikan..

19. saya suka benda yang msm n masin utk elakkan loya..kalau da loya2 pning2 tu..msuk angin la jwbnye..kalau da masuk angin memng kepala xya picit da klua angin kt kepala..memang kalau x disapu minyak cap kapak..kepala kan senoneng n xdpt buat keje

20. saya suka nengok kartun dngn emosi..haha..drgonball..onepiece..naruto..pokemon..pena buat sy nangis time mmbacanya..

okaylah..bos nmpknya sudah mari..ke dlm ofis..cik fafa nk gi beli air kat bawah..insyaAllah perkara negatif tntng diri ini akan dimansuhkan sikit demi sdikit..thanks to miss lemon sbb tag..

cik fafa nak tagggg..cik munie la..

4 comments:

  1. apelah dikau nih.. ahahaha gelak2 i bace taw. :P

    ReplyDelete
  2. hehe..saya hanya menumpahkan sifat2 saya di sini

    ReplyDelete
  3. miau~

    bukan manja..penyayang kot..kui3..thx cik fafa tlg tagged kan

    tlg "like" post ni ye

    http://lemonade-nynaa.blogspot.com/2010/06/my-water-moments.html

    pastu selamat berpsm sem dpn :D

    ReplyDelete
  4. 20 pengakuan tulus dan eklas nih..hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 June 2010

cik fafa letih...tulah..siapa suruh tangguh2 buat buku log..target nak habiskan sampai week 9..2minggu punye info nk kena terangkan..penat2..

then teringt yg cik fafa da ditag oleh miss lemon kt blog dia..ohh..20 perkara tentang diri kita.
selalunya detik2 mengenal diri ni dibuat time kursus2..orang emas la orang jingga la bagai..haha
benda tu membuatkan kita menyedari sifat2 kita..tapi kalau nk suruh jwb on the spot mcm ni..20 minit termenung nak cari diri sendiri..=)

cik fafa mulakan............
1.saya seorang yang lemah lembut..ramai yg ckp begitu dan saya akui...kdng2 tu saya teringin utk jadi lebih keras..mksudnya xla lemah lembut mcm ni..kwn2 saya senang2 je balas balik kalau gaduh2 mulut.marah org yg salah.jelesnya saya..and ramai yang xpercaye saye join benda2 yang agk lasak spt silat seni gayung..bidang marin..xcaye ye wes...

2.saya suka jeles kat orang lain secara senyap2..huhuhu..sebabnya saya rasa diri ini bnyk kelemahan..dan dikelilingi kwn2 yg cntik2..pandai2..alim2.bijak2 bercakap..jelesnya saya.tp saya bersyukur dngn anugerah Ilahi..semuanya ada hikmahnya..

3.saya xsuka kejut orang kalau diorang tengah tidur..kesian..kalau kejut pon skali je..dah xnk bngun tu mcm berat nak kejut lg..kdng2 saya akan buat kerja secara senyap2 untuk elakkan dia dari bangun..mcm pencuri pun ada.tp sebole2 xnk bg diorng sedar.

4.saya ni selalu dkritik kerana style brpakaian mcm org tua..tp peduli apa..bak kata miss lemon biarlah mcm ni dr berpakaian tp telanjang..nauzubillah...hmm..lgpun xmo lawa2 pon sbb diri ini bknlah scntik mana.dan saya memang suka pakai baju kurung sbb xya pikir banyak2 ketat ke ape ke..memangla style klasik nasional tp suka hati saya lahkan....hehe

5.saya sukakan program islamic ex usrah..iftar..muqoyyam..tp saya juga sukakan program yg menghabiskan duit dan berseronok bersama kwn 3smk ex mkn aym penyet..wyng..shopping tingkap..apalah hatiku ini...~~

6.saya teringiiiiiiiiiin sngt nk dpt anak kembar..haha..setelah selalu trserempak dngn twins kt jusco and hospital..huhu..memanglah susah tp entah mengapa saya dah lama psng niat n doa..

7.saya belum ada pakwe lg.kalau ade pon dulu xpena dating kot..tp lebih baik xde kn sbb pkwe=date=maksiat..baik xyah..tp entah mengapa mereka selalu nyakat saya dngn itulah..inilah..haha..saya lynkn aje.diorng kate saya mudah flirting dngn xsengaja..xpersan kot..tulah..sape suruh manje sngt

8.saya anak kelima dari 9 adik beradik..tp ramai yg menyangka saya anak last..actually mak memang manjakan smua ank2 nya..ngn kakak angkat sekali dia syng sngt2..mak suka sngt nk amek anta ank2 dia..n saya blum pernah lg dirotan..kena marah pun jrng..kalau adik saya buli..nnt abng saya mara dia..hehe..

9.saya tak suka orang beza2kan pointer saya dngn dia..(actually)..saya xsenang bila diorang ingt saya ni lebih pandai lebih fhm psl sesuatu drpd mereka..sbb sbnrnya saya yg selalu bljr drpd mereka..mereka yg fhmkn saya..so jngnlah anggap saya pandai sngt ye

10.saya ni kalau bab teknikal or movement memng slalu blur sikit..mnx maaf kalau ada yg fed up ajar saya step2 jurus ke bagai..memng akan blur..miss lemon mesti perasan kn..hehe

11.saya suka bg org pinjam duit..hehe..along tak bertauliah

12.saya xkreatif mana mcm kakak sya..kalau dia buat hntrn punyalah..cun melecunnn..walaupon saya amek seni visual dulu tp idea saya xsekreatif kakak saya..

13.saya tengah serabut sekarang fikir bnk bnde nk kena setel..logbook+report l.i..booth lg..huahua..

14.saya susah siikit nak hfl nama2 sayur ke daun ke ikan ke bagai...taunye da ada...kalau tanya jenis memng xtau...malu je nnt kalau da kawin

15.saya xkemas....and bg la kertas kt saya memang akan renyuk punya..apalah xsenonoh betul..note lecture saya memang mcm contengan je..tp ade juge org nk pinjam..xfhm..buku novel ke buku teks ke memng akan lunyai kalau saya guna..isy2

16. saya suka kucing sangt..nnt bile da de duit nk bukak kedai jual kucing..hehehe

17.saya xsuka kalau pergi kedai pastu org kedai tu ikut mcm kucing bau ikan je..biarlah aku nak beli ape pon.ko gi main jauh2..dang!!

18. saya sedang cuba utk improvekan diri sendiri..rasanya semua orang mcm tu kn..ke arah kebaikan..

19. saya suka benda yang msm n masin utk elakkan loya..kalau da loya2 pning2 tu..msuk angin la jwbnye..kalau da masuk angin memng kepala xya picit da klua angin kt kepala..memang kalau x disapu minyak cap kapak..kepala kan senoneng n xdpt buat keje

20. saya suka nengok kartun dngn emosi..haha..drgonball..onepiece..naruto..pokemon..pena buat sy nangis time mmbacanya..

okaylah..bos nmpknya sudah mari..ke dlm ofis..cik fafa nk gi beli air kat bawah..insyaAllah perkara negatif tntng diri ini akan dimansuhkan sikit demi sdikit..thanks to miss lemon sbb tag..

cik fafa nak tagggg..cik munie la..

4 comments:

  1. apelah dikau nih.. ahahaha gelak2 i bace taw. :P

    ReplyDelete
  2. hehe..saya hanya menumpahkan sifat2 saya di sini

    ReplyDelete
  3. miau~

    bukan manja..penyayang kot..kui3..thx cik fafa tlg tagged kan

    tlg "like" post ni ye

    http://lemonade-nynaa.blogspot.com/2010/06/my-water-moments.html

    pastu selamat berpsm sem dpn :D

    ReplyDelete
  4. 20 pengakuan tulus dan eklas nih..hehe

    ReplyDelete