Daripada Abu Hurairah Rasulullah s.a.w bersabda “Sesiapa yang Allah mahukan kebaikan baginya, Dia (Allah) memberikannya kefahaman dalam Ad-Din” [Riwayat Bukhari dan Muslim]

Pages

15 September 2010

entah apa yg akn terjadi....


salam alaikum...
maybe dah terlambat tp nak ckp jugak
selamat hari raya aidilfitri
maaf zahir dan batin

macamana suasana syawal????
bg cikfafa raya tahun ni biasa-biasa je
sebab xdelah sngt ramai yg dtng bertandang
kuih pon xhabis lagi..[baguslah..kang 1 hal aku nak kena buat lagi]
n tahun ni abang cikfafa beraya di atas laut..
nak buat macamana...mencari rezeki utk keluarga
jadi xdptlah nak kumpulkan adik beradik completely..
n lagi satu xdpt nk celebrate birthday sama2 dngn abng..[birthday kami sama.]
xpela..semoga pelayaran dia ke China selamat hendaknya

Raya tahun ini...cikfafa xsempat nak beli baju raya +kasut raya pon
sibuk sngt buat kuih raya + buat make over rumah yg da mcm stor hardware
[susah juga kalau ada abah yg juga electric technician]
makanya cikfafa pakai baju lama kakak cikfafa yg dia da xmuat
maklumlah..dia dah pregnant..
kasut baru xya beli pon xpe..
so sebenarnya baju baru xperlu sngt pon dibeli time raya..
asalkan ada baju + kasut lawa yg boleh dipakai di pagi 1 syawal
actually time pagi syawal tu kitorg xsiap kemas rumah lg..haha
sbb bnda yg sepatutnya dibuat pd mlm raya xbuat
cikfafa rushing selama 2 jam siapkan rumah.
so baju lawa dipakai time tengahari 1 syawal




raya tahun ini menimbulkan situasi yg baru
sbb raya disertakan dngn 3 org abang ipar
yg semuanya berlainan jenis
[agak sukar juga coz kena pakai tudung dlm rumah]
bila dah 3org abng ipar yg ade tidak menepati citarasa kami selaku adik2
jadi kitorg pon mcm wt listing la criteria2 abng ipar yg diingini
tp lama2 aku trfikir yg bakal abng ipar adik aku
salah seorangnya ialah bakal husband aku juga..kui2
ntah jumpa ke x org yg mcm kitorg inginkan tu
insyaallah jumpalah ye..hopefully
sebabnya kami selaku adik2
nk abng ipar yg boleh tolong mak n abah
adik beradik lelaki aku ni mcm kurang efficiency je
boleh brgaul ngn kitorg semua..smpai kitorg xsegan utk nk mnta tolong
yg xmalu2 nak berlegar-legar di dalam rumah ini buat kerja mcm org lain buat
yg tahu batas2 pergaulan n percakapan
yg layan kucing2 dlm rumah ni n rjin bagi kucing2 makan.
yg xkongkong kakak kami..klau nk control pon agk2la.huhu..jngn la smpai asyik kne duduk umah mak mertua je..sian kakak aku
hm...aku ni mcm boleh buat program Cari Abang Ipar je.hihi..

kakak aku yg belum kahwin ada lg seorang je
pastu aku nak bnyk cekadak pulak ek..huhu
klau xdpt juga abng ipar cmni xpela
aku redha je dngn ketentuan Ilahi..=)
ni just harapan je..kn best if dpt abang ipar yg cmni..
n hopefully abg ipar yg da sedia ada dpt jd mcm ni...=)
Aminn.












1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 September 2010

entah apa yg akn terjadi....


salam alaikum...
maybe dah terlambat tp nak ckp jugak
selamat hari raya aidilfitri
maaf zahir dan batin

macamana suasana syawal????
bg cikfafa raya tahun ni biasa-biasa je
sebab xdelah sngt ramai yg dtng bertandang
kuih pon xhabis lagi..[baguslah..kang 1 hal aku nak kena buat lagi]
n tahun ni abang cikfafa beraya di atas laut..
nak buat macamana...mencari rezeki utk keluarga
jadi xdptlah nak kumpulkan adik beradik completely..
n lagi satu xdpt nk celebrate birthday sama2 dngn abng..[birthday kami sama.]
xpela..semoga pelayaran dia ke China selamat hendaknya

Raya tahun ini...cikfafa xsempat nak beli baju raya +kasut raya pon
sibuk sngt buat kuih raya + buat make over rumah yg da mcm stor hardware
[susah juga kalau ada abah yg juga electric technician]
makanya cikfafa pakai baju lama kakak cikfafa yg dia da xmuat
maklumlah..dia dah pregnant..
kasut baru xya beli pon xpe..
so sebenarnya baju baru xperlu sngt pon dibeli time raya..
asalkan ada baju + kasut lawa yg boleh dipakai di pagi 1 syawal
actually time pagi syawal tu kitorg xsiap kemas rumah lg..haha
sbb bnda yg sepatutnya dibuat pd mlm raya xbuat
cikfafa rushing selama 2 jam siapkan rumah.
so baju lawa dipakai time tengahari 1 syawal




raya tahun ini menimbulkan situasi yg baru
sbb raya disertakan dngn 3 org abang ipar
yg semuanya berlainan jenis
[agak sukar juga coz kena pakai tudung dlm rumah]
bila dah 3org abng ipar yg ade tidak menepati citarasa kami selaku adik2
jadi kitorg pon mcm wt listing la criteria2 abng ipar yg diingini
tp lama2 aku trfikir yg bakal abng ipar adik aku
salah seorangnya ialah bakal husband aku juga..kui2
ntah jumpa ke x org yg mcm kitorg inginkan tu
insyaallah jumpalah ye..hopefully
sebabnya kami selaku adik2
nk abng ipar yg boleh tolong mak n abah
adik beradik lelaki aku ni mcm kurang efficiency je
boleh brgaul ngn kitorg semua..smpai kitorg xsegan utk nk mnta tolong
yg xmalu2 nak berlegar-legar di dalam rumah ini buat kerja mcm org lain buat
yg tahu batas2 pergaulan n percakapan
yg layan kucing2 dlm rumah ni n rjin bagi kucing2 makan.
yg xkongkong kakak kami..klau nk control pon agk2la.huhu..jngn la smpai asyik kne duduk umah mak mertua je..sian kakak aku
hm...aku ni mcm boleh buat program Cari Abang Ipar je.hihi..

kakak aku yg belum kahwin ada lg seorang je
pastu aku nak bnyk cekadak pulak ek..huhu
klau xdpt juga abng ipar cmni xpela
aku redha je dngn ketentuan Ilahi..=)
ni just harapan je..kn best if dpt abang ipar yg cmni..
n hopefully abg ipar yg da sedia ada dpt jd mcm ni...=)
Aminn.












1 comment: