Daripada Abu Hurairah Rasulullah s.a.w bersabda “Sesiapa yang Allah mahukan kebaikan baginya, Dia (Allah) memberikannya kefahaman dalam Ad-Din” [Riwayat Bukhari dan Muslim]

Pages

13 January 2011

Contest>>> CST PRODUCTION & LYNDA RAHIM KUALA LUMPUR


Hari ni aku telah berjaya melawan nafsu untuk membeli belah
Yelah..ade PC-Fair tp duit biasiswa JPA tak masuk lagi..terbaik kn
Ade pulak booth jual2 tudung n baju lawa
Tak mau la guna duit bnyk2 lg
Sebab nye ialah [.......................fikir masa depan..hiii]
|
|
|
v




Oklah..sebenarnye aku ada perancangan untuk bernikah
Hm..bila??Time cuti sekolah.Belum confirm lagi..
Dengan izin Allah..semoga dipermudahkan...
Hailaa..zaman sekarang nak kahwin memang
kena fikir tentang duit
($_$)
Disebabkan aku seperti wanita2 lain yang merasakan wedding is one important day to be remembered..
Aku juga bernafsu untuk membuat majlis yang meriah
dan penuh dengan kecantikan
Namun ia hanyalah DREAM WEDDING..
sebabnye???Sebab sy plan untuk bernikah sahaja..Dahulukan yang wajib kan..
Majlis meriah2 ni..kalau ada rezeki lebih..bolehla.
(Walaupun sebenarnye sngt2 berharap)

Persoalannya...mane nak dapat rezeki lebih tu??Haa..ni nak khabarkan berita.Aku telah mengdiscover satu contest yang dianjurkan oleh MEREKA YANG BAIK HATI.
Contest nye ialah.....
"What's Hot is Gettin' Hotter by CST and LYNDA
RAHIM KUALA LUMPUR"

Description about the contest boleh dibaca di bawah. Aku ambil dari Fb CST Production

- Pilih salah satu tajuk di bawah dan olahkan secara paling creative di dalam blog anda atau facebook notes:

1) My Dreams "Wedding". (anda boleh ceri

takan konsep wedding yanganda impikan)

2) My Dreams "Love Story". (anda boleh ceritakan jalan cerita cinta yang anda impikan / kisah benar anda)



Eh..sape yg xtau tentang CST Production dan Lynda Rahim nih?
Meh aku promote diorang ni..
CST Production sediakan service untuk buat video2 untuk event2 yg bermakna
Cam wedding..some video clip..corporate occasion..oh.video Elyana mereka ni lah yang buat..Dari video perkahwinan Elyana tu dah tau la kan level skill n talent mereka. Terbaik dari highway orang cakap.Hehe
Datin Lynda Rahim pula...seorang fashion designer untuk para pengantin.
Memang superb la design2 dia..
Detail----->Bolehla klik klik link yang aku bagi tu

Maka dengan ini saya memilih tajuk "My Dream Wedding"

Bermulalah ceritanya...
Aku ingin sekali majlis perkahwinan yang sederhana dan ikut cara Islam
Yang tidak berlebihan dalam perbelanjaan dan acara.

"Wanita yang paling berkat ialah wanita yang paling murah hantarannya." (HR Ahmad, al-Hakim dan Baihaqi)

"Janganlah kamu bertabarruj (menunjuk) seperti kelakuan orang zaman jahiliah dahulu." (Al-Ahzab : 33).
Tapi dalam masa yang sama mengikut adat Melayu dan tersusun
supaya tidak menimbulkan fitnah dan buruk sangka orang lain..
Kita perlu juga consider pandangan masyarakat kan??

THEREFORE

Aku mahukan majlis pernikahan yang simple and sweet
Baju nikah..jamuan..Decoration..Sangatlah indah jika semuanya simple and sweet
Pernikahan kan satu hari menyatukan aku dan dia.
AKAD NIKAH itu sahaja sudah memberi makna yang amat berharga.



[aku mahu kan warna tema Peach-Orange Pastel]

Baju pengantin with simple design dan semestinya dipadankan dengan tudung.Tudung yang seperti ditunjukkan di bawah. Lebih labuh dan kekal cantik untuk si pemakai. ^_^
[Angan-angan design baju nikah]

Selepas itu pastinya Majlis Persandingan.

Majlis mestilah start lepas pengantin n family pengantin selesai Solat Zuhur.

Oleh kerana aku ahli Silat Seni Gayung Malaysia, pastinya aku akan memanggil rakan-rakan Segayungku untuk mengadakan demonstrasi. Promote Persatuan itu Penting! Lagipun alang-alang mereka datang buat demo, pastinya sekaligus meraikan aku sebagai pengantin. (^_^) Tapi tidaklah aku sekali buat demo. Tak pernah dibuat orang.
(Kalau boleh buat,aku on je..haha)

[Ajak semua mereka ni buat demo best juga..hihi]

Then pengantin akan diiringi dengan alunan nasyid dan zikir-zikir indah. Barulah hati menjadi tenang. Lagu Maher Zain is a must ok...


Firman ALLAH SWT : Ketahuilah bahawa dengan mengingati ALLAH itu, hati akan menjadi tenang.
( Surah Ar Raa'du : 28)

Hiasan dewan juga perlulah cantik. Eh...majlis pengantin semua kena cantik. Barulah kita dapat meraikan tetamu yang hadir. Hm..meja makan damai tidak perlulah terlalu crowded. Pengantin duduk kejap je kan..Selalu pengantin tak makan pun. Hehe. Back to Prinsip Islam>>jangan berlebihan.^_^


[Aku mahu combine design2 di atas..Sweet!]
[Gambar di atas hasil tangkapan dr google]

Makanan::aku nak lauk kampung je. Selalu kan aku pergi kenduri yang jamu lauk kampung ni..berselera tetamu makan. Kalau ada orang kasi 'berkat' or bungkuskan makanan lauk kampung dari pengantin..Lebih ramai kawan aku yang suka.


Lepas selesai menjamah-jamah makanan...pengantin pergi potong kek.
Aku tak nak kek yang ada banyak Icing tu. Orang xmakan pun tau Icing tu.
Gula dah makin mahal jangan nak membazir.


Nak design kek macam kat atas tu n kek macam kek kahwin Kakda dulu..cream dia mcm Ais Krim..Baru puas orang lain makan. And tak perlu bertingkat-tingkat tinggi. Ni 3 tingkat sebab ahli family ramai..hm..Biarlah sederhana saja.

Then pengantin pergi pelamin.

Pelamin??Memang bersanding itu tidak berlandaskan syarak. Namun lebih baik kita ubah fungsi pelamin yang digunakan untuk bersanding digantikan dengan untuk sesi bergambar.
Kalau ikutkan orang Johor, selalunya akan diadakan Majlis Khatam Al-Quran sebelum Majlis Resepsi. Pastinya pelamin itu akan menjadi platform untuk membaca AlQuran.Bukan hanya untuk bergambar. Tidak salah rasanya untuk mengabadikan memori dalam foto-foto untuk tatapan generasi akan datang.
Asalkan jangan berlebih-lebihan dan wajib menutup aurat.

Pelamin Idaman? Aku mahu gambar kahwin yang berbunga-bunga, seperti hatiku yang berbunga-bunga ketika itu. Berlegar dalam angan-anganku Pelamin yang penuh dengan bunga berbonjot-bonjot seperti di bawah. Tidak perlulah pelamin yang terlalu luas. Biar lah simple and sweet. Alangkah indah andai konsep-konsep pelamin di bawah digabung menjadi satu dengan warna peach. Sedap mata memandang.




[Gambar di atas adalah hasil tangkapan dr google.]

Konsep baju untuk Majlis Bergambar atas Pelamin diambil dari baju pengantin Kakda dulu.Macam jubah moden combine with dress combine with Kebaya Labuh.
Sangat sopan dan sweet. Dan oleh kerana aku meminati Barbie Movie..ada jugalah konsep barbie kat gambar bawah ni. Baju wajiblah dipadankan dengan tudung yang menutup dada dan ada selendang cantik macam Raja Farah tu. Cantiknya.

[Angan2 design untuk baju bersanding.Gambar di atas adalah hasil tangkapan dr google]

Dah habis click2 camera..tetamu yang datang mestilah beredar kan..Dan Doorgiftnye ialah gelas comel macam gambar bawah ni. Beserta Al-Mathurat Sughra.


[Dalam gelas ada telur ok juga..simbol kesuburan kan??]

Lastly....wedding photo shoot. pengantin dah penat..Tapi nak jugak bergambar. So..pengantin dibawa pergi Danga Cruise 8 (haha..aku nak jugak) untuk bergambar. Sewa sekejap je untuk pengantin 2 orang boleh tak. Banyak cekadak aku. Sebab nak solat Asar..tak yahla lama2.

(Mentang2 diriku student marine.)

Hm..If tak dapat cruise yg gabak tu..dapat Small Craft jadilah.
Kalau Semi SWATH lebih baik.Hehe..
Nak senang aku sewa prototype kat Marine Lab je.haha
Tak pun pergi amik gamba kat Marine Lab UTM terus



Tp kalau xdpt cruise..tempat wajib nk bergambar ialah di Masjid. Sebab nama pun bina masjid kan.. Lagipun gambar masjid memang cantik-cantik. Semoga dapatlah keberkatan kan.^_^


|
|
|
V

Agak-agak berapalah ribu yang perlu dikeluarkan nanti .kalau buat majlis macam ni la.
Tapi macam yang aku cakap..ni just Dream Wedding. Tak semestinya jadi kan.
Kalau ada rezeki lebih bolehla buat.
Tipulah kalau aku tak nak majlis yang diidamkan menjadi kenyataan. namun perlu ikut kemampuan. Sebab hal-hal selepas pernikahan lebih penting daripada semasa pernikahan.

Tapi aku nak stress gambar kahwin memanglah penting.
OR sekarang ni kan dah trend buat video perkahwinan.
Video + Baju pengantin yang cantik menawan mampu jadi kenangan paling indah.
Kalau dapat buat adalah lebih baik..
(Entah siapa nak sponsor kan..Berangan je)

Thanks to CST Production and LyndaRahim Kuala Lumpur sebab memberi peluang untuk menyertai contest ni. Dengan hadiah yang begitu menarik..anda2 memang baik hati.
Harap CST Production and LyndaRahim Kuala Lumpur semakin maju dan terus maju.

9 comments:

  1. good luck Islamic wedding theme!

    ReplyDelete
  2. dlm byk2 cerita yg saya baca yg join contest, saya plg suka your dream wedding.. hehe.. konsep bersifat sederhana.. I like!

    sy pun salah sorg peserta.. goodluck!! hrp impian awal menjadi realiti..insyaAllah.. :)

    ReplyDelete
  3. terima kasih daun keladi

    gudluck to you too

    muni:ko xnk masuk ke?

    ReplyDelete
  4. Wah..Kak Kina komen..hii
    InsyaAllah..
    cuba nasib je ni..
    mane tau ada luck mcm akak.^_^

    ReplyDelete
  5. gud luck..=)
    do visit mine..
    http://serysuryani.blogspot.com/2011/01/contest-whats-hot-is-gettin-hotter-by.html

    ReplyDelete
  6. suke2!! ^,^
    nk dream wedding cmni gak bole x?(cbuk je)...haha
    gud luck nways...heeee

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 January 2011

Contest>>> CST PRODUCTION & LYNDA RAHIM KUALA LUMPUR


Hari ni aku telah berjaya melawan nafsu untuk membeli belah
Yelah..ade PC-Fair tp duit biasiswa JPA tak masuk lagi..terbaik kn
Ade pulak booth jual2 tudung n baju lawa
Tak mau la guna duit bnyk2 lg
Sebab nye ialah [.......................fikir masa depan..hiii]
|
|
|
v




Oklah..sebenarnye aku ada perancangan untuk bernikah
Hm..bila??Time cuti sekolah.Belum confirm lagi..
Dengan izin Allah..semoga dipermudahkan...
Hailaa..zaman sekarang nak kahwin memang
kena fikir tentang duit
($_$)
Disebabkan aku seperti wanita2 lain yang merasakan wedding is one important day to be remembered..
Aku juga bernafsu untuk membuat majlis yang meriah
dan penuh dengan kecantikan
Namun ia hanyalah DREAM WEDDING..
sebabnye???Sebab sy plan untuk bernikah sahaja..Dahulukan yang wajib kan..
Majlis meriah2 ni..kalau ada rezeki lebih..bolehla.
(Walaupun sebenarnye sngt2 berharap)

Persoalannya...mane nak dapat rezeki lebih tu??Haa..ni nak khabarkan berita.Aku telah mengdiscover satu contest yang dianjurkan oleh MEREKA YANG BAIK HATI.
Contest nye ialah.....
"What's Hot is Gettin' Hotter by CST and LYNDA
RAHIM KUALA LUMPUR"

Description about the contest boleh dibaca di bawah. Aku ambil dari Fb CST Production

- Pilih salah satu tajuk di bawah dan olahkan secara paling creative di dalam blog anda atau facebook notes:

1) My Dreams "Wedding". (anda boleh ceri

takan konsep wedding yanganda impikan)

2) My Dreams "Love Story". (anda boleh ceritakan jalan cerita cinta yang anda impikan / kisah benar anda)



Eh..sape yg xtau tentang CST Production dan Lynda Rahim nih?
Meh aku promote diorang ni..
CST Production sediakan service untuk buat video2 untuk event2 yg bermakna
Cam wedding..some video clip..corporate occasion..oh.video Elyana mereka ni lah yang buat..Dari video perkahwinan Elyana tu dah tau la kan level skill n talent mereka. Terbaik dari highway orang cakap.Hehe
Datin Lynda Rahim pula...seorang fashion designer untuk para pengantin.
Memang superb la design2 dia..
Detail----->Bolehla klik klik link yang aku bagi tu

Maka dengan ini saya memilih tajuk "My Dream Wedding"

Bermulalah ceritanya...
Aku ingin sekali majlis perkahwinan yang sederhana dan ikut cara Islam
Yang tidak berlebihan dalam perbelanjaan dan acara.

"Wanita yang paling berkat ialah wanita yang paling murah hantarannya." (HR Ahmad, al-Hakim dan Baihaqi)

"Janganlah kamu bertabarruj (menunjuk) seperti kelakuan orang zaman jahiliah dahulu." (Al-Ahzab : 33).
Tapi dalam masa yang sama mengikut adat Melayu dan tersusun
supaya tidak menimbulkan fitnah dan buruk sangka orang lain..
Kita perlu juga consider pandangan masyarakat kan??

THEREFORE

Aku mahukan majlis pernikahan yang simple and sweet
Baju nikah..jamuan..Decoration..Sangatlah indah jika semuanya simple and sweet
Pernikahan kan satu hari menyatukan aku dan dia.
AKAD NIKAH itu sahaja sudah memberi makna yang amat berharga.



[aku mahu kan warna tema Peach-Orange Pastel]

Baju pengantin with simple design dan semestinya dipadankan dengan tudung.Tudung yang seperti ditunjukkan di bawah. Lebih labuh dan kekal cantik untuk si pemakai. ^_^
[Angan-angan design baju nikah]

Selepas itu pastinya Majlis Persandingan.

Majlis mestilah start lepas pengantin n family pengantin selesai Solat Zuhur.

Oleh kerana aku ahli Silat Seni Gayung Malaysia, pastinya aku akan memanggil rakan-rakan Segayungku untuk mengadakan demonstrasi. Promote Persatuan itu Penting! Lagipun alang-alang mereka datang buat demo, pastinya sekaligus meraikan aku sebagai pengantin. (^_^) Tapi tidaklah aku sekali buat demo. Tak pernah dibuat orang.
(Kalau boleh buat,aku on je..haha)

[Ajak semua mereka ni buat demo best juga..hihi]

Then pengantin akan diiringi dengan alunan nasyid dan zikir-zikir indah. Barulah hati menjadi tenang. Lagu Maher Zain is a must ok...


Firman ALLAH SWT : Ketahuilah bahawa dengan mengingati ALLAH itu, hati akan menjadi tenang.
( Surah Ar Raa'du : 28)

Hiasan dewan juga perlulah cantik. Eh...majlis pengantin semua kena cantik. Barulah kita dapat meraikan tetamu yang hadir. Hm..meja makan damai tidak perlulah terlalu crowded. Pengantin duduk kejap je kan..Selalu pengantin tak makan pun. Hehe. Back to Prinsip Islam>>jangan berlebihan.^_^


[Aku mahu combine design2 di atas..Sweet!]
[Gambar di atas hasil tangkapan dr google]

Makanan::aku nak lauk kampung je. Selalu kan aku pergi kenduri yang jamu lauk kampung ni..berselera tetamu makan. Kalau ada orang kasi 'berkat' or bungkuskan makanan lauk kampung dari pengantin..Lebih ramai kawan aku yang suka.


Lepas selesai menjamah-jamah makanan...pengantin pergi potong kek.
Aku tak nak kek yang ada banyak Icing tu. Orang xmakan pun tau Icing tu.
Gula dah makin mahal jangan nak membazir.


Nak design kek macam kat atas tu n kek macam kek kahwin Kakda dulu..cream dia mcm Ais Krim..Baru puas orang lain makan. And tak perlu bertingkat-tingkat tinggi. Ni 3 tingkat sebab ahli family ramai..hm..Biarlah sederhana saja.

Then pengantin pergi pelamin.

Pelamin??Memang bersanding itu tidak berlandaskan syarak. Namun lebih baik kita ubah fungsi pelamin yang digunakan untuk bersanding digantikan dengan untuk sesi bergambar.
Kalau ikutkan orang Johor, selalunya akan diadakan Majlis Khatam Al-Quran sebelum Majlis Resepsi. Pastinya pelamin itu akan menjadi platform untuk membaca AlQuran.Bukan hanya untuk bergambar. Tidak salah rasanya untuk mengabadikan memori dalam foto-foto untuk tatapan generasi akan datang.
Asalkan jangan berlebih-lebihan dan wajib menutup aurat.

Pelamin Idaman? Aku mahu gambar kahwin yang berbunga-bunga, seperti hatiku yang berbunga-bunga ketika itu. Berlegar dalam angan-anganku Pelamin yang penuh dengan bunga berbonjot-bonjot seperti di bawah. Tidak perlulah pelamin yang terlalu luas. Biar lah simple and sweet. Alangkah indah andai konsep-konsep pelamin di bawah digabung menjadi satu dengan warna peach. Sedap mata memandang.




[Gambar di atas adalah hasil tangkapan dr google.]

Konsep baju untuk Majlis Bergambar atas Pelamin diambil dari baju pengantin Kakda dulu.Macam jubah moden combine with dress combine with Kebaya Labuh.
Sangat sopan dan sweet. Dan oleh kerana aku meminati Barbie Movie..ada jugalah konsep barbie kat gambar bawah ni. Baju wajiblah dipadankan dengan tudung yang menutup dada dan ada selendang cantik macam Raja Farah tu. Cantiknya.

[Angan2 design untuk baju bersanding.Gambar di atas adalah hasil tangkapan dr google]

Dah habis click2 camera..tetamu yang datang mestilah beredar kan..Dan Doorgiftnye ialah gelas comel macam gambar bawah ni. Beserta Al-Mathurat Sughra.


[Dalam gelas ada telur ok juga..simbol kesuburan kan??]

Lastly....wedding photo shoot. pengantin dah penat..Tapi nak jugak bergambar. So..pengantin dibawa pergi Danga Cruise 8 (haha..aku nak jugak) untuk bergambar. Sewa sekejap je untuk pengantin 2 orang boleh tak. Banyak cekadak aku. Sebab nak solat Asar..tak yahla lama2.

(Mentang2 diriku student marine.)

Hm..If tak dapat cruise yg gabak tu..dapat Small Craft jadilah.
Kalau Semi SWATH lebih baik.Hehe..
Nak senang aku sewa prototype kat Marine Lab je.haha
Tak pun pergi amik gamba kat Marine Lab UTM terus



Tp kalau xdpt cruise..tempat wajib nk bergambar ialah di Masjid. Sebab nama pun bina masjid kan.. Lagipun gambar masjid memang cantik-cantik. Semoga dapatlah keberkatan kan.^_^


|
|
|
V

Agak-agak berapalah ribu yang perlu dikeluarkan nanti .kalau buat majlis macam ni la.
Tapi macam yang aku cakap..ni just Dream Wedding. Tak semestinya jadi kan.
Kalau ada rezeki lebih bolehla buat.
Tipulah kalau aku tak nak majlis yang diidamkan menjadi kenyataan. namun perlu ikut kemampuan. Sebab hal-hal selepas pernikahan lebih penting daripada semasa pernikahan.

Tapi aku nak stress gambar kahwin memanglah penting.
OR sekarang ni kan dah trend buat video perkahwinan.
Video + Baju pengantin yang cantik menawan mampu jadi kenangan paling indah.
Kalau dapat buat adalah lebih baik..
(Entah siapa nak sponsor kan..Berangan je)

Thanks to CST Production and LyndaRahim Kuala Lumpur sebab memberi peluang untuk menyertai contest ni. Dengan hadiah yang begitu menarik..anda2 memang baik hati.
Harap CST Production and LyndaRahim Kuala Lumpur semakin maju dan terus maju.

9 comments:

  1. good luck Islamic wedding theme!

    ReplyDelete
  2. dlm byk2 cerita yg saya baca yg join contest, saya plg suka your dream wedding.. hehe.. konsep bersifat sederhana.. I like!

    sy pun salah sorg peserta.. goodluck!! hrp impian awal menjadi realiti..insyaAllah.. :)

    ReplyDelete
  3. terima kasih daun keladi

    gudluck to you too

    muni:ko xnk masuk ke?

    ReplyDelete
  4. Wah..Kak Kina komen..hii
    InsyaAllah..
    cuba nasib je ni..
    mane tau ada luck mcm akak.^_^

    ReplyDelete
  5. gud luck..=)
    do visit mine..
    http://serysuryani.blogspot.com/2011/01/contest-whats-hot-is-gettin-hotter-by.html

    ReplyDelete
  6. suke2!! ^,^
    nk dream wedding cmni gak bole x?(cbuk je)...haha
    gud luck nways...heeee

    ReplyDelete