Daripada Abu Hurairah Rasulullah s.a.w bersabda “Sesiapa yang Allah mahukan kebaikan baginya, Dia (Allah) memberikannya kefahaman dalam Ad-Din” [Riwayat Bukhari dan Muslim]

Pages

17 January 2015

URUS TANGGUNGJAWAB YANG BANYAK DENGAN HOME BINDER/YEAR PLANNER 2015

Salam

Cuti extend sem dah nak habis..huwahh..
Minggu ni dah start jumpa lecturer amek mood.
N ngadap simulation yg kena betulkan lg .. T_T

Tapi xpe..InsyaAllah boleh
Target nak buat lg 1 paper n submit ke journal SCOPUS paper ISBEIA13 hari tu.
Target nak habiskan thesis sem depan.
Target nak hantar kat fakulti tahun ni
Target nak apply lecturer sementara tahun ni.

InsyaAllah boleh.
Dengan support dr family n lecturers
Dan juga bantuan Home Binder and Year Planner 2015

Inspired by Kak Fiza Susun atur sioca
Saya cabar diri untuk design planner sendiri yang sesuai dngn rutin harian sy
Selalu ade program tarbiyah malam n weekend
So memang kena urus masa lagi2 husband dah keje kt sini, kena masakkan dia. :)

Antara perkara utama yg saya concern dalam satu planner ialah:

1)Kalendar yang ada kalendar Tahun hijrah n ade note cuti

2)Note utk event besar/ main activity melibatkan family, study and Islamic life

3)Catatan appoinment/things to do dalam sehari untuk pagi, petang dan malam

4)Mutabaah Amal/Checklist  Hafazan Alquran

Tambahan untuk perkara surirumah:

1)Budget Planning

2)Menu Planning and Groceries List

3) Monthly Plan for Family and Home

Tambahan untuk student:

1)What to Study Note

2)To Do List & To Buy List

So Planner ni suit untuk bnyk golongan
1) Student
2)Housewife
3)Student n Wife
4)Working Wife
5)Yang ikut Usrah

Alhamdulillah buat masa ni sngt membantu especially if nak plan jalan2 dngn husband/usrah/daurah/appoinment dngn lecturer.
Lagi membantu dr segi budget planning sbb lebih senang control and manage duit keluar masuk.

******************************************************************************

Hari tu konon nak jual tapi hujung2 tahun tu banjir, macam mood lari nak buat jualan
Lebih memikirkan nasib mereka  yang sampai skrg kesusahan.

Those yang berminat and masih belum ada planner/home binder, boleh email hafirifa@gmail.com.
Price:
Softcopy= RM 6.00
Hardcopy=RM 18.00 (colour printed)


1 comment:


  1. Good article, I've seen many articles today, but only this article is of interest to me, thanks http://www.sinidomino.com/

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 January 2015

URUS TANGGUNGJAWAB YANG BANYAK DENGAN HOME BINDER/YEAR PLANNER 2015

Salam

Cuti extend sem dah nak habis..huwahh..
Minggu ni dah start jumpa lecturer amek mood.
N ngadap simulation yg kena betulkan lg .. T_T

Tapi xpe..InsyaAllah boleh
Target nak buat lg 1 paper n submit ke journal SCOPUS paper ISBEIA13 hari tu.
Target nak habiskan thesis sem depan.
Target nak hantar kat fakulti tahun ni
Target nak apply lecturer sementara tahun ni.

InsyaAllah boleh.
Dengan support dr family n lecturers
Dan juga bantuan Home Binder and Year Planner 2015

Inspired by Kak Fiza Susun atur sioca
Saya cabar diri untuk design planner sendiri yang sesuai dngn rutin harian sy
Selalu ade program tarbiyah malam n weekend
So memang kena urus masa lagi2 husband dah keje kt sini, kena masakkan dia. :)

Antara perkara utama yg saya concern dalam satu planner ialah:

1)Kalendar yang ada kalendar Tahun hijrah n ade note cuti

2)Note utk event besar/ main activity melibatkan family, study and Islamic life

3)Catatan appoinment/things to do dalam sehari untuk pagi, petang dan malam

4)Mutabaah Amal/Checklist  Hafazan Alquran

Tambahan untuk perkara surirumah:

1)Budget Planning

2)Menu Planning and Groceries List

3) Monthly Plan for Family and Home

Tambahan untuk student:

1)What to Study Note

2)To Do List & To Buy List

So Planner ni suit untuk bnyk golongan
1) Student
2)Housewife
3)Student n Wife
4)Working Wife
5)Yang ikut Usrah

Alhamdulillah buat masa ni sngt membantu especially if nak plan jalan2 dngn husband/usrah/daurah/appoinment dngn lecturer.
Lagi membantu dr segi budget planning sbb lebih senang control and manage duit keluar masuk.

******************************************************************************

Hari tu konon nak jual tapi hujung2 tahun tu banjir, macam mood lari nak buat jualan
Lebih memikirkan nasib mereka  yang sampai skrg kesusahan.

Those yang berminat and masih belum ada planner/home binder, boleh email hafirifa@gmail.com.
Price:
Softcopy= RM 6.00
Hardcopy=RM 18.00 (colour printed)


1 comment:


  1. Good article, I've seen many articles today, but only this article is of interest to me, thanks http://www.sinidomino.com/

    ReplyDelete